joi, 25 februarie 2016

Dor de Primăvară

Sursă foto: Dragosso Photography

Tablou de Primăvară

                                     Cristina O.
Sursă foto: Dragosso Photography

E primăvară! Hai să alergăm spre fericire!
Florile ne-așteaptă nerăbdătoare pe câmpie,
Ne șoptesc că suntem frumoși amândoi,
E atâta iubire curată-n noi...!

Noi doi și un câmp uriaș de flori ghidușe:
Toporași, margarete, ghiocei, brândușe... 
Mergem în lumea lor înmiresmată și pură,
Ce frumos e să trăiești liniștit în natură!

Azi e ziua noastră, a dragostei, iubite!
Este ziua iubirii noastre infinite...
Sărbătorim primăvara pentru a mia oară,
Toporașii ne stropesc cu parfum de tămâioară.
sursă foto - internet

Iubirea noastră se numește simplu: Primăvară!

duminică, 21 februarie 2016

Capitolul 12 - Despre lacrimi, Suflet simplu de Cristina Olteanu

„Cerul știe că nu trebuie să ne rușinăm de lacrimile noastre, fiindca ele sunt ploaie peste praful orbitor al pământului, acoperind inimile noastre de piatră. Am fost mai bine după ce am plâns – mai cu părere de rău am fost, mai bun, mai gentil.” (Charles Dickens)

sursă foto - internet

      Lacrimile sunt de două feluri: lacrimi de bucurie și lacrimi de tristețe. Cu toții am avut atât lacrimi de bucurie, cât și de tristețe. Suntem oameni, suntem încercați de viață și, cu sau fără voia noastră, trăim toate sentimentele.
Lacrimile au rolul de a ne curăța sufletul și inima, au rol purificator. Orice sentiment care ne încearcă sfârșește prin lacrimi. Lacrimile ne ajută să ne eliberăm, să ne ușurăm sufletul. Ne ajută să ne simțim ușori ca un fulg de nea.
Lacrimile de tristețe sunt dureroase, sunt apăsătoare. E bine să plăngem, dacă simțim nevoia. Să vărsăm durerea, doar așa ne liniștim. Lacrimile de durere ne inundă sufletul, dacă le lăsăm înăuntrul lui. Eliberează-te, lasă-le să cadă, să nu mai facă parte din tine. Nu este bine să ții durerea în tine, așa numai rău îți faci. Nu îți fie teamă să verși lacrimi, fie ele șiroaie. Nu îți fie rușine, suntem oameni iar să plângi nu este nimic rușinos. Lacrimile arată nevoia noastră de ceva. Este mult mai bine să ai un umăr pe care să plângi, sa ai pe cineva care să plângă cu tine. Prin lacrimi lăsăm la vedere sentimentul care ne încearcă. Dacă plângi, nu înseamnă că ești slab, ci din contră, atunci când plângi dai dovadă de sensibilitate. O ființă sensibilă, capabilă să-și exprime sentimentele și să-și accepte condiția umană este demnă de admirat. Lacrimile fac parte din viața noastră, iar dacă atunci când ne gândim la lacrimi ne vine în minte numai sentimentul de tristețe, să ne aducem aminte că dacă ele n-ar exista, noi am fi distruși în interiorul nostru. Dacă ne abținem să plângem, după cum mulți ați observat, simțim un nod în gât și o durere în piept, durere care trece doar dacă lăsăm lacrimile să izvorască din noi.
Spuneam că nu doar lacrimi de tristețe există, ci și de bucurie. Da, plângem atunci când suntem bucuroși, pentru că pune stăpânire pe noi emoția. Lacrimile de fericire au și ele un rol benefic. Plangem de fericire când am primit un cadou pe care îl doream, când am luat examenul care ne dădea bătai de cap, când cineva bolnav s-a însănătoșit, cand devenim părinți. Sunt numeroase motivele pentru care ne lăsăm pradă emoțiilor și plângem. Așa ne manifestăm bucuria imensă prin care trecem. Lacrimile reprezintă apogeul la care a ajuns sentimenul care ne încearcă. Și atunci izbucnim. Izbucnim în cel mai frumos mod de a ne arăta sufletul cald și sensibil pe care îl avem.
Fie că ești copil, adult, femeie sau bărbat, tot ai simțit măcar o dată că îți vine să plăngi și ai plâns. Și bărbații au voie să plângă, nu numai femeile. Barbații care plâng nu sunt slabi, ci suficient de puternici și curajoși încât să-și arate sensibilitatea lor aparte. Așa că, dragul meu drag, nu îți chinui sufletul strângând în el toate lacrimile, ci ai tăria să te detașezi de ele, lăsă-le și pe ele libere, doar căzând în voia lor, ele se vor putea folosi de toată capacitatea lor de a te face să simți că plutești în aer.

ü  Plângi, dacă ești trist!
ü  Plângi, dacă ești fericit!
ü  Plângi de fiecare dată cănd simți!
ü  Plânsul nu este precum fuga rușinoasă, dar sănătoasă”, plânsul este doar sănătos.
ü  Plânsul este purificator și liniștitor.
ü  Plâng doar cei sensibili și cu suflet mare.
ü  Plângem toți.
ü  Plângem împreună!

joi, 4 februarie 2016

Despre Prietenie

Capitolul 7- Despre prietenie

(Suflet simplu de Cristina O.)
sursă foto - internet


 Tu câți prieteni ai? 
 Eu nu am mulți prieteni, deoarece pentru mine prietenia nu reprezintă un simplu cuvânt.
 Pentru mine prietenia înseamnă mult mai mult decât un simplu cuvânt. Ea îți dă acea siguranță că cineva e mereu alături de tine și nu ți se poate întâmpla nimic rău.
 Dacă ai prieteni, și aici ma refer la prieteni în adevăratul sens al cuvântului, nu doar prieteni cu numele, esti o persoană norocoasă. Da, esti norocoasă, deoarece nu oricine poate avea prieteni și nu oricine poate fi prieten. Să fii prieten e lucru mare. Ca cineva să-ți ofere acest statut trebuie să meriți acest privilegiu. Pentru a avea prieteni trebuie să fii și tu la rândul tău prieten. Numim “prieten” acea persoana care e în stare de orice pentru tine, acea persoana căreia ai curajul să-i spui orice, dar absolut orice, fără jenă, fără teamă. Da, fără teama că ceea ce-i spui azi, mâine vor ști toți. Prieten e acela care te critică, nu care îți cântă în strună, este acela care îți vrea binele, care nu te înverșunează. Prieten este cel care dacă e sunat la ceas de seară, nu se supără, ci este dispus să-ți acorde timpul lui care este prețios. E dispus să te asculte, să-ți dea sfaturi, să-ți ofere umărul lui pe care să plângi. Prieten se numește cel care dacă tu râzi, râde și el, dacă tu plângi, plânge și el. Ce? Ți se pare că vorbesc despre ceva care nu ar exista? Există, dar acei prieteni, de fapt prietenii, pentru că nu există vreo tipologie a prietenilor, sunt pe cale de dispariție. Prietenii nu se împart in categorii, prietenii sunt prieteni și atât. Eu pot fi prietena cuiva, însă nu oricine îmi merită prietenia. Cel căruia îî sunt prietenă trebuie să-mi fie și el prieten la rândul său. Și nu tuturor le convine. Oamenii vor doar să aibă prieteni să-i ajute, dar ei să nu miște un deget, ei să fie indiferenți...și atunci nu se numesc prieteni. De asta mă repet, pentru a avea prieteni trebuie să fii tu la rândul tău un prieten.Prietenia se câștigă la fel ca increderea. Prietenia este prețioasă. Prieteni pot fi oamenii buni, oamenii mari, oamenii cu caracter, oamenii inteligenți, oamenii aceia care îl iubesc pe Dumnezeu, oamenii aceia cu frică de Dumnezeu. Prietenia înseamnă bunătate. Dacă cineva mi-ar spune că el are mulți prieteni, l-aș întreba: “Unde? Pe facebook?” Serios, numai pe facebook poți avea atâția “prieteni”. Să nu confundăm, drag cititor, cunoștințele cu prietenii. Cunoștințele sunt acele persoane pe care doar le cunoști, ori din vedere, ori ați schimbat câteva vorbe civilizate sau nu. Prietenii sunt ceva mai aparte…sunt ființe adorabile, sunt ființele care și-ar da viața pentru tine, care ar da orice să te ajute, care nu știu ce să mai facă ca să te vadă fericit atunci când ești într-o perioadă grea.Cum am mai spus, eu nu am mulți prieteni și nici nu am avut, a fost greu să numesc pe cineva prieten, pentru că, pentru a ajunge să-ți ofer eu statutul acesta, trebuie să treci de niște probe de foc .Un prieten îți oferă bunătatea lui, încrederea și tot ce are el mai bun fără a aștepta ceva în schimb. O face pentru că așa îi dictează inima. Un prieten este mâna care te mângâie când ai mai mare nevoie, este umărul care îți lasă căpșorul să se așeze pe el, sunt brațele care te strâng puternic când simți că totul se prăbușește. 
 Prietenia înseamnă SIGURANȚĂ, ÎNCREDERE, BUNĂTATE, IUBIRE și AJUTOR.
 Prietenia este ca o floare care trebuie udată pentru a crește mare și frumoasă, o floare care trebuie udată cu iubire și încredere.